Prof. Dr. Hüseyin Ahmet TEZEL ile Açılış Dersi

Yüksekokulumuz Ersan Kocaman Konferans Salonu’nda 11.10.2024 tarihinde saat 11:00’de 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı ve Açılış Dersi yapıldı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sayın Hüseyin Ahmet TEZEL’in “Sağlıklı Yaşamın Korunması ve Sürdürülmesi” isimli semineri, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sayın Tülay DEMİRALAY’ın ve yüksekokulumuz akademik ve idari personelinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Açılış Dersine Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa TAN ve beraberindeki heyet, Uzunköprü Belediyesi Başkan Vekili Hidayet KAHVECİ, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İlknur KUMKALE, bir önceki dönem Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Enver Erdinç DİNÇSOY, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokul binası inşası ve kuruluşunda maddi manevi katkılar sunan ve desteklerini esirgemeyen hayırseverler katıldı. Dinleyicilerin çok faydalı bilgiler edindiği sağlıklı bireyler olmak ve bu sağlığın korunmasını anlatan seminer, tüm şehitlerimize saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Tülay DEMİRALAY konuşmasını gerçekleştirdi ve şunları söyledi: “2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması nedeniyle dört yıl boyunca bizlerle olacak öğrencilerimizle anlamlı bir başlangıç yapmak istedik. Bu düşüncemizde değerli bilgileriyle aramızda olmayı kabul eden çok değerli Hocamız Prof. Dr. Hüseyin Ahmet TEZEL’e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Kendisi burada bulunan pek çok katılımcının hayatında önemli bir yere sahip ve şimdi de sevgili öğrencilerimizin hayatlarına güzel bir dokunuş bırakacağından eminim. Yüksekokulumuz Uzunköprü’ye gönül verenlerin girişimleri ile bugünlere ulaşmıştır. Onların ektiği tohumlar her bir öğrencimizin bir fidan olarak bu okuldan mezun olmalarını sağlamaktadır. Bugün bu değerli isimlerden bazıları aramızdalar ve Hocamızın açılış ders konuşmasından sonra kendilerini sizlere takdim etmekten mutluluk duyacağımız destekçilerimize katılımları için teşekkür ederim.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa TAN’ın konuşmaları ile devam eden program Prof. Dr. Hüseyin Ahmet TEZEL’in özgeçmişinin okunması ve akabinde açılış dersi ile devam etti. Prof. Dr. Hüseyin Ahmet TEZEL, insanoğlunun gen haritası ve genetiğinin hayatımızdaki önemi ile başlayarak, genetiğimiz kadar insanları etkileyen çevre faktörünün önemini ve insanoğlunun yaşamının her evresindeki etki faktörlerini anlattı. Geleneksel beslenmenin hayatımızda ne kadar etkili olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hüseyin Ahmet TEZEL, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan obezite kavramından, alkolün zararlarından ve hayatımızdaki etkilerinden bahsederek açılış dersini sonlandırdı.

Seminer’in bitişini takiben Prof. Dr. Hüseyin Ahmet TEZEL’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa TAN ile Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Tülay DEMİRALAY belge ve hediye takdimi gerçekleştirdi. Daha sonra Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Tülay DEMİRALAY ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemile ARIKOĞLU ÜNDÜCÜ, okulun yapım ve kuruluş aşamasında maddi manevi desteklerini esirgemeyen destekçilere teşekkür belgesi taktimi gerçekleştirdi. Daha sonra sahneye yüksekokul ve meslek yüksekokulu akademik ve idari personeli de davet edilerek fotoğraf çekimiyle açılış dersi etkinliği sonlandırıldı.
Ek Resimler
Bu içerik 15.10.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 64 kez okundu.