Muhasebe ve Finans Yönetimi Tanıtımı

Muhasebe ve denetim alanındaki gelişmeler, bu alanlarda çalışacak uzman kişilere olan ihtiyacı arttırmaktadır. Bölüm, bu alanlarda hizmet veren kuruluşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere muhasebe uzmanı yetiştirmeyi amaçlamaktadır.  Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü, öğrencilere analitik düşünme yeteneği kazandırmayı, mesleki gelişmeleri küresel düzeyde takip etme alışkanlığını edindirmeyi ve öğrencilerin teorik bilgilerin yanında staj imkanıyla uygulamalı çalışmalarda da bulunmalarını sağlamayı hedeflemektedir.

Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü’nden mezun olanlar muhasebe, finans, denetim, bankacılık, sigortacılık gibi alanlarda ulusal ve uluslararası kuruluşlarda görev yapabilirler. Ayrıca mezunlar, kamu sektörü veya özel sektörde faaliyet gösteren tüm işletmelerin muhasebe ve finansman bölümlerinde yönetici ve yönetici yardımcısı unvanlarıyla istihdam edilebilirler
Bu içerik 06.09.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 4368 kez okundu.