Oryantasyon Eğitimi Programı

2024 - 2025 Eğitim Öğretim yılı 8 Ekim 2024 tarihinde Yüksekokulumuza yeni başlayan Bankacılık ve Sigortacılık ile Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü 1. sınıf öğrencilerimiz için hazırlanan "Oryantasyon Eğitimi Programı" kapsamında Edirne gezisi gerçekleştirildi. Araçların Uzunköprü’den hareket etmesiyle başlayan programda Doç. Dr. Özgür Kayapınar, Doç. Dr. Pınar Yürük Kayapınar, Dr. Öğr. Üyesi Yunus Bölükbaşı ve Öğr. Gör. Dr. Emine Aydın öğrencilere eşlik etti.

Araçlarla üniversitemiz Balkan Yerleşkesi’nde tur atıldıktan sonra öğrencilerimiz tıp medresesi, imaret, darüşşifa, hamam, mutfak, erzak depoları ve öbür bölümleriyle geniş bir alanı kapsayan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni ziyaret etti. Hemen ardından Edirne’deki en büyük tabya olan ve nizamiye ana giriş binası, koğuş binası, topçu odaları, topçu bataryaları (top mevzisi), hendek ve avlu’dan oluşan Hıdırlık Tabyasına geçiş yapıldı. Buradan üniversitemiz Karaağaç yerleşkesine geçen öğrencilerimiz, Doğa Tarihi Müzesi’ne yoğun ilgi gösterdi. Son olarak üniversitemiz Balkan yerleşkesinde bulunan Bolca Ana Yemekhanesi’nde öğrencilerimiz öğle yemeğini yedikten sonra Balkan yerleşkesini daha iyi tanımaları için onlara serbest zaman tanındı. Serbest zaman ardından Oryantasyon Eğitimi Programı sona erdi ve araçlarla Uzunköprü’ye dönüş gerçekleştirildi.

Bu içerik 14.10.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 45 kez okundu.