Kadın Kooperatifçiliğinde Yeni Dönem ve Fırsatlar Paneli

Trakya Üniversitesi ve KADEM Edirne Temsilciliği iş birliğiyle 5 Aralık 2022 tarihindeki panel, kadın istihdamı ve kadınların iş gücüne katılımı üzerine önemli bir temayla gerçekleştirilmiştir. Panelde kadınların kooperatifçilik alanındaki çalışmaları ile bu alandaki fırsatlar ve imkanlar üzerinde kooperatif temsilcileri ve alanında uzman akademisyenler bir araya gelerek değerli bilgiler paylaşılmıştır.
 
KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha OKUR GÜMRÜKÇÜOĞLU, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU ve Edirne Valisi Hüseyin Kürşat KIRBIYIK’ın açılış konuşmalarının ardından ilk oturuma geçilmiştir.
 
İlk oturumda yüksekokulumuz öğretim üyesi Doç. Dr. Nilüfer SERİNİKLİ, “bir kooperatifin nasıl kurulduğu, kooperatifçilikte dikkat çeken alanların neler olduğu ve Türkiye’de kadın kooperatifçiliği konusunda neler yapıldığıyla” ilgili değerli bilgilerini katılımcılar ile paylaştı. İstanbul Rumeli Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, “sürdürülebilir kooperatifçilik ve kooperatifçiliğin geleceği”, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Elvan DİNLER KISAÇTUTAN, “kadın işsizliği ve buna yönelik çözüm önerileri” ve Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu‘ndan Dr. Öğr. Üyesi Özgür ÖZDEMİR “hangi kooperatifin hangi amaçlarla kurulduğu, kooperatifçiliğe yeni başlayanlara öneriler” hakkında bilgilerini katılımcılar ile paylaştı. Panelin kapanışında Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut ALTUN “fırsatlar ve karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerileri” ile ilgili konuşmasının ardından etkinlik sona ermiştir.
 
Yüksekokul akademik personellerimizin de katılımının olduğu böyle önemli bir etkinlikte panelist olarak yer alan Yüksekokulumuz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer SERİNİKLİ’ye teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz  

Resim
Resim

Resim
Resim



Ek Resimler
Bu içerik 07.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 260 kez okundu.