YÜKSEKOKULUMUZUN 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEZUNİYETİ COŞKUYLA KUTLANDI

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 02 Mayıs 2019 tarihinde Uzunköprü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Enver Erdinç DİNÇSOY, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdür Vekili Prof. Dr. Adil Oğuzhan, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. İsmail Kılıç, akademisyenler ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyette, yüksekokul öğrencileri adına okul birincisi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencisi Semanur Çelikbaş, bir konuşma gerçekleştirdi. Çelikbaş “Eğitim, geleceğe geçiş iznimizdir. Çünkü gelecek, ona bugünden hazırlananların ve geleceği şekillendirenlerin olacaktır. İyi bir geleceğin temelinde ise iyi bir geçmiş yatmaktadır. Trakya Üniversitesi mezunları olarak köklü ve başarılarla dolu bir geçmişe sahip, donanımlı ve bilgili bir kuşağız. İşte bu bilinçle hayata sımsıkı sarılacak, hak ettiğimiz yerlere geleceğiz. Bizden sonraki kuşaklara da örnek olacağız.” dedi. 

Okul birincisi Semanur Çelikbaş’ın konuşmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Enver Erdinç Dinçsoy, lisans eğitimini tamamlamanın iddialı olmanın yanı sıra mütevazi ve anlayışlı olmayı da gerektirdiğini ifade ederek “Sizin mutluluğunuz, başarınız, çalışkanlığınız, vizyoner duruşunuz, anayasal ve demokratik yapıya bağlılığınız Ülkemizin refahını, birlikteliğini, ekonomisini, kalkınmasını artıracak en önemli yapı taşları olacaktır. Bundan sonrasında meslek yaşamınızda sizlerden yüksek teknik, bilimsel ve ahlaki standartlar bekliyoruz. Doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık ve adalet duygusu hiçbir zaman kaybetmemeniz gereken değerlerinizdir. Unutmayın ki içinde yaşadığımız çağ, değişim çağıdır. Değişim çağı beraberinde belirsizliği artırarak hayatın birçok alanında karar vermeyi zorlaştırmaktadır. Her şey o kadar hızlı değişmekte ki sadece zamanın getirdiği şartlara çabuk adapte olanlar hayal ettikleri veya arzuladıkları başarıya ulaşabilmektedir. Günümüz hayatının dili; akıllı teknolojiler, yapay zeka, nesnelerin interneti, dijitalleşme gibi kavramlar olmuştur. Gündemin dışında kalmamak, değişen dünyayı anlamaya devam edebilmek, nesiller arasındaki kopukluğa mani olmak ve Ülkemizin sizden beklediği katma değeri yaratabilmeniz için buradan aldığınız eğitimin ışığında daha fazlası için çalışmalı, çabalamalı, işlerinizi yarım bırakmamalı, gereksiz detaylara takılmamalı ‘Yapamazsın, başaramazsın.’ diyenlere kulak asmamalı, zamanın kıymetini iyi bilmeli, danışmaktan ve fikir almaktan çekinmemeli, hata yapmaktan korkmamalı ve hayatınızın merkezine kaliteyi yerleştirmelisiniz.” şeklinde konuştu. 

Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Enver Erdinç Dinçsoy’un konuşmasının ardından törene katılamayan başta Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu olmak üzere idari erkânın tebrik ve başarı mesajları okundu.  

Tören, programlara göre mezun olan öğrencilerin mezuniyet belgelerinin verilmesi, meslek andının okunması ile sona erdi. 

Mezuniyet töreniyle eş zamanlı olarak Namık Kemal Üniversitesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Yıldırım Onur Erdiren’nin dört yağlı boya, altı gravür eserinden oluşan kişisel sergisinin açılışı da Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğretim elemanlarının katılımıyla, Uzunköprü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.   

Editör: Fırat Güngör
Ek Resimler
Bu içerik 10.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1385 kez okundu.