Öğrencilerimizin SEGEM Teknik Personel Yeterlilik Sınav Başarıları HK.

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 4.sınıf öğrencilerinin Bankacılık ve Sigortacılık sektöründe kariyerlerine adım atmaları için bir zorunluluk haline gelen SEGEM Teknik Personel Yeterlilik Sınavında göstermiş oldukları üstün başarı hakkında, Dr. Öğr. Üyesi Yunus Bölükbaşı ile bir röportaj gerçekleştirildi.

Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü olarak mezunlarımızın iş hayatına yönelik değer katmaya gayret ediyoruz. Bu amaçla ulusal bir standart ve gereklilik olan mesleki sınavlara girmeleri konusunda yönlendirip, sınavlara hazırlanmaları amacıyla branş derslerimizle destekliyor, alana özel seminer ve eğitimler düzenliyoruz. 2023-2024 Güz dönemini tamamlarken 4.sınıf öğrencilerimizi 17 Şubat 2024 tarihinde yapılan SEGEM Teknik Personel Yeterlilik Sınavına kayıt olmaları konusunda yönlendirip, hazırlanma süreçlerine yönelik eğitim ve deneme sınavları gerçekleştirdik. Öğrencilerimizden bugüne kadar sınava girenlerin tamamı çok başarılı sonuçlar elde etti. Sınavda başarılı olmak için altmış puan yeterli olurken, öğrencilerimizden 92, 84 ve 80 puan gibi çok yüksek sınav sonuçlarına ulaşanlar oldu. Hedefimiz Haziran ayına geldiğimizde mezun olacak öğrencilerimizin tamamının SEGEM Teknik Personel Yeterlilik sınavını başarıyla tamamlamış olmasıdır. Ayrıca bahar döneminde Sermaye Piyasası Lisanslama ve Bireysel Emeklilik Aracılık sınavlarına yönelik hazırlık süreçlerimiz ve eğitimlerimiz devam ediyor. Öğrencilerimizin SPL ve BES sınavlarında da benzer başarıları elde edeceğine inanıyor ve onları tam donanımlı bir şekilde finans piyasalarına hazırlamak için Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzun değerli yöneticileri ile Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü akademisyenleri olarak özveriyle çalışmaya devam ediyoruz.

Bu içerik 26.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 86 kez okundu.