Edirne Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

09.10.2019 tarihinde Edirne Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Günleri’nin ikinci günü kapsamında, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Uzunköprü Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde Trakya Üniversitesi Uzunköprü Yerleşkesi konferans salonunda Marka ve Patent, Girişimcilik, Akademik Çıktıların Ticarileşmesi ve Üniversitelerde Fikri ve Mülkiyet Hakları Yönetimi konularında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ev sahipliğini Dr. Öğr. Üyesi E. Erdinç DİNÇSOY’un yaptığı toplantıya Kamu-Üniversite ve Sanayi İş birliği (KÜSİ) İl Temsilcisi ve Trakya Üniversitesi Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Oğuzhan ERDEM, Trakya Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Semiha ÖZTUNA, Öğr. Gör. Necla SEVİNİR BAKLA, Trakya Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Barış KOCABIYIK, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İHTİYAR ve personeli ve Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen ASLAN ile Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Uzunköprü Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve öğrencileri katılım sağladı. Bilgilendirme toplantısı kapsamında ilk olarak Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi E. Erdinç DİNÇSOY’un açılış konuşması gerçekleşti ve açılış konuşmasının akabinde salonu dolduranlara patent, fikri mülkiyet hakları, girişimcilik ve marka konularında Türkiye ve Avrupa Patent Vekili Doç. Dr. Senem KAYAHAN’ın sunumu ve bilgilendirmesi yapıldı. Konuşmaların ve sunumların sonunda Doç. Dr. Senem KAYAHAN’a Uzunköprü Ticaret Odası adına Ercan İHTİYAR ve Uzunköprü yerleşkesini paylaşan iki yüksekokul adına Dr. Öğr. Üyesi Özgür KAYAPINAR tarafından çiçek taktimi gerçekleşti.

Bu içerik 10.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 417 kez okundu.