Dr. Öğr. Üyesi İlknur ESKİN Kadın Girişimcilere “ Uygulamalı Girişimcilik " Eğitimi Verdi

Meriç Kaymakamlığının koordinasyonu ile Edirne İl Ticaret Müdürlüğü tarafından Meriç Belediyesi Konferans Salonunda İl Kadın Girişimcilere yönelik kooperatif kurma faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bilgilendirme toplantısında Yüksekokulumuz Muhasebe Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur ESKİN  girişimcilikle ilgili bilgiler verdi.
 
Toplantıya Meriç Kaymakamı Ekrem GÜNGÖR, Meriç Belediye Başkanı Erol DÜBEK, Ticaret İl Müdürü Mahmut ALTUN, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İHTİYAR, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Yunus ATAY, Daire Amirleri, Muhtarlar ve Kadın Girişimciler katılım sağladılar.

 

Meriç Kaymakamı Ekrem GÜNGÖR, yapılan bu toplantıda Meriç İlçesinin tarımla ilgili projelerini sunarak, ilçede tüm kadın girişimcilere her türlü konuda desteklerini esirgemeyeceklerini, İlçeye özgü yer fıstığı, yer fıstığı ezmesi vb. gibi yöresel ürünlerin üretim aşamasından pazarlama aşamasına kadar kamu kurum ve kuruluşları ile ortak çalışma yürüterek destekleyeceklerini, kadın girişimciler kooperatifinin kurulması ve üretime geçmesi için seferber olunacağını Fıstık Ezmesi Entegre tesisi ve yöresel ürünlerin satışı için Edirne Valisi Ekrem CANALP’in de her türlü yardımı yapacağını  dile getirdiler.

 

Ticaret İl Müdürü Mahmut ALTUN kooperatiflerin kuruluşları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İHTİYAR “ İlçemizdeki bayanlara yönelik yapılan her türlü çalışmaları Ticaret ve Sanayi Odası olarak destekleyeceklerini bu bağlamda kamu kurum ve kuruluşları ile ortak çalışma gerçekleştireceklerini ifade ettiler”

Ek Resimler
Bu içerik 19.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 678 kez okundu.