DOÇ. DR. MURAT OCAK VE DOÇ. DR. VİLDAN EVRİM ÖZTÜRK’ÜN MAKALESİ BORSA İSTANBUL REVIEW’DE YAYIMLANACAK

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat OCAK ve Doç. Dr. Vildan Evrim ÖZTÜRK’ün, yurt dışından akademisyenlerle hazırlamış olduğu çalışma, Q1 çeyrek diliminde yer alan Borsa İstanbul Review dergisinden kabul aldı.

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat OCAK ve Muhasebe ve Finans Yönetimi’nden Doç. Dr. Vildan Evrim ÖZTÜRK’ün, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, ve Umman’dan akademisyenlerle hazırlamış olduğu “Do Ex-Bureaucrats on Boards Improve Efficiency in Intellectual Capital? Evidence from an Emerging Country” başlıklı makalesi, Borsa Istanbul Review (SSCI, Q1, Finans Alanı) dergisinde yayımlanacak.

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğretim üyelerinin, yurt dışından bilim insanlarla yaptığı çalışmada, eski bürokratların banka yönetim kurullarında yer almasının bankaların entelektüel sermaye etkinliklerine faydası olup olmadığı Kaynak Bağımlılığı Teorisi çerçevesinde tartışılarak elde edilen bulgulara yer veriliyor. %9 kabul oranına sahip dergi, SSCI endeksinde taranmakta ve finans alanında Q1 çeyrekliğinde yer almaktadır.

Makaleye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Bu içerik 01.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 183 kez okundu.