Baharın Müjdecisi Nevruz Coşkuyla Kutlandı

  Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksekokulu ve Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu‘nun birlikte hazırlamış oldukları 21 Mart Nevruz günü coşkuyla kutlandı.  Yapılan kutlamalarda ateş yakıldı, demir dövüldü,  yumurtalar tokuşturuldu ve halk oyunları oynandı. Kutlama programına Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili  Dr.Öğr. Üys. İsmail KILIÇ, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Dr.Öğr. Üys. Erdinç Enver DİNÇSOY,  öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. 

    Uzunköprü Meslek Yüksekokulu “Doğa ve Spor Topluluğu” Başkanı Öğretim Görevlisi İlker Limon, toplulukla ilgili bilgiler verdikten sonra günün anlam ve önemine değindi. Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili  Dr.Öğr. Üys. İsmail KILIÇ, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Dr.Öğr. Üys. Erdinç Enver DİNÇSOY' da herkesin Nevruz Bayramı’nı kutladı.

   Konuşmaların ardından kutlamalara geçildi. Örs üzerinde demir dövüldü, yumurtalar tokuşturuldu. Nevruz ateşini yakıldı. Yakılan ateşin üzerinden önce protokol üyeleri, sonra öğrenciler atladı. Demir dövülerek, yumurta tokuşturularak ve ateş üzerinden atlanılarak Nevruz coşkusu doyasıya yaşandı. Nevruz kutlamaları Halk Oyunları Ekibi oyunları ile izleyicilerin beğenisini kazandı. Programız Nevruz pilavının ikramı ile son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 26.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 537 kez okundu.