Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın 'Uçan Profesörün Anıları' Kitap Söyleşisi

Uzunköprü'nün yetiştirdiği önemli değerlerimizden biri olan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın 'Uçan Profesörün Anıları' adlı son kitabının imza günü ve söyleşi programı
 Tarih : 15 Ocak 2019 Çarşamba
Saat   : 14:00
Yer      :  Atatürk Kültür Merkezi (Konferans Salonu)'nda yapılacaktır.

Prof.Dr. Hüseyin Bağcı 1959 yılında Edirne, Uzunköprü’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Uzunköprü’de tamamladıktan sonra 1979 yılında Almanya’ya giden Bağcı, Konrad Adenauer Vakfı’nın verdiği Zeki Öğrencileri Destekleme Bursu (Stipendium für Begabtenförderung) ile tüm üniversite eğitimini Bonn Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yaptı ve aynı bölümden Doktora derecesini aldı.

İngiltere, Belçika, ABD ve Avusturya’da araştırmalarda bulunan Prof. Bağcı’nın üç kitabı ve uluslararası dergilerde 8 dilde yayınlanmış 60’dan fazla bilimsel makalesi bulunmaktadır. 65 ülkede uluslararası alanda yüzlerce konferansa katılmış olan Prof. Bağcı, merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Stratejik Araştırma Enstitüsü (IISS), Brüksel’deki Avrupa Strateji Grubu (ESG) ve Bonn’daki NATO Derneği gibi pek çok uluslararası organizasyonun üyesidir. Türkiye’de ise Dış Politika Enstitüsü Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Almanya’da Öğrenim Görmüşler Derneği’nin yanı sıra Edirne Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi de olan Prof. Bağcı ayrıca birçok yerli akademik derginin yayın kurulunda da yer almaktadır. 2000 yılından itibaren Uluslararası Kim Kimdir’de (International Who is Who) yer alan Prof. Bağcı yine 2000 yılında ODTÜ Üstün Akademik Başarı ödülüne lâyık görülmüştür.

Prof.Dr. Hüseyin Bağcı halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve üniversitedeki Avrupa Araştırmaları Merkezi eşbaşkanı olarak bilimsel çalışmalarını sürdürmektedir.

Evli ve bir erkek çocuk babasıdır.



Resim
Bu içerik 14.01.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 765 kez okundu.