UZUNKÖPRÜ dergisi çıktı


Resim 

Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun yayın organı UZUNKÖPRÜ dergisi 12 Mayıs 2015 Salı günü itibariyle yayın hayatına merhaba dedi.

Okulumuzun ve ilçemizin tanıtımına öncelik veren ilk sayısında, müdürümüz Prof.Dr. Hüseyin Sarıoğlu’nun ve müdür yardımcımız Yrd.Doç.Dr. Volkan Dayan’nın okulumuzu öne çıkaran yazılarının yanı sıra, Uzunköprü ilçesine adını veren Ergene nehri üzerindeki tarihî köprüyü merkeze alarak “Uzunköprü ile Söyleşi”yi gerçekleştiren Yrd.Doç.Dr. İsa Kayaalp’in röportajı, yine müdür yardımcısı Yrd.Doç.Dr. İpek Kışlalı’nın “kariyer”le ilgili yazısı, öğretim üyelerimiz Yrd.Doç.Dr. Nilüfer Serinikli, Yrd.Doç.Dr. Altan Ayan, Yrd.Doç.Dr. İlknur Eskin’nin akademik alanlarıyla ilgili makaleleri yer almaktadır.

Okulumuzun sekreteri Üzeyir Karadöl de hem “Melek” adlı şiiriyle hem de “Eğitim Düşüncesi” denemesiyle yazar kadromuzda yerini aldı. Fikret Elaldı da aynı yolu izleyerek hem şiir hem de deneme yazısıyla dergimizin sayfalarında göründü.

Öğrencilerimizden Fatma Uslu deneme, Feriha Eren bir hikâye ile yazı ailemize katılırken, yine bazı öğrencilerimiz de her hafta bir kitap okuma kampanyası vesilesiyle duygularını ve düşüncelerini ifade eden yazılarıyla dergimizin sayfalarında göründüler.

***

Uzunköprü ile iletişim bağlamında da ilçemizin kaymakamı Kemal Yıldız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyar, Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan, İlçe Millî Eğitim Müdürü İrfan Atcı ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kenar ile yapılan söyleşiler ilçemizin sosyal, ekonomik ve genel yapısı hakkında bilgi verir özellikte röportajlardır.

Ayrıca okulumuzun kültürel aktiviteleri bağlamında öğrencilerimizin ilgiyle izlediği alanlarının uzmanları tarafından verilen konferanslar ve hocalarımızın Edirne’de verdiği seminerler dergimizin sayfalarında yer alan haberlerdir.

Dergimizin son sayfalarında da, herkesin ilgiyle okuyacağını umduğumuz, dergimizin yayın yönetmeni ve okulumuz Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı İsa Kayaalp’in, dergimizin hazırlık safhası serüvenini anbean anlatan günlükleri yer almaktadır.

Okulumuzun tanıtımına katkı sağlayacağını umduğumuz dergimizde, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yazıları ile Uzunköprü ilçesi merkezli faaliyetleri esas almaya çalıştık; ayrıca fotoğrafından tasarımına kadar her bir ayrıntının da bize özgü ve özgün olmasına özen gösterdik.

Ek Dosyalar
Bu içerik 11.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 3278 kez okundu.