Öğrencilerimiz Edirne İstihdam Fuarına Katıldı

EDİRNE İSTİHDAM FUARI 2017

Edirne Çalışma ve İş Kurumu ve Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi işbirliğiyle 22 Mart 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fuar’a Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu,Prof. Dr. Mümin Şahin ve Müdüd Vekilimiz Yrd.Doç.Dr.Volkan DAYAN ile İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Oğuz Kafa, İl Müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan fuarın ilk konuşması İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Oğuz Kafa tarafından gerçekleştirildi. Konuşmasında düzenlenen Fuar ile öğrencilerin iş gücü piyasası ve mezuniyet sonrasında istihdam olanaklarının neler olacağından bahsetti. Öğrencilerle işveren temsilcilerini bir araya getiren Fuar’ın çalışma hayatına ve istihdama katkı sağlayacağını ifade etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında öğrencilerimizle birlikte işvereni bir üniversite çatısı altında buluşturmaktan memnun olduğu belirtti. Katılım sağlayan herkese teşekkürlerini iletti. Verimli bir fuar olacağını sözlerine ekledi.
İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan konuşmasında işsizliğin yalnızca ülkemizin değil bütün dünyanın önemli sorunlarından birisi olduğunu belirtti. İş gücü ve çalışma hayatı hakkında bilgi veren Mehmet Ali Özkan öğrencilere “Hedeflerini çok iyi belirlemeniz gerekiyor. Kendi niteliklerinize uygun, yapabileceğiniz ve sevdiğiniz bir iş hedefleyin. Ortada bir kilit varsa anahtarı siz olun.” dedi. Özkan ayrıca İŞKUR olarak öğrencilerimize iş alanlarıyla tanışmaları için destek olacaklarını belirtti.
Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu yaptığı konuşmada Valilik olarak il genelinde işsizliği azaltmak için projeler uyguladıklarını belirtti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan çalışma hayatında milli istihdam seferberliği içerisinde bu projeleri yürüttüklerini ve bu fuarın da katkısı olacağını ifade etti. Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu bu gibi fuarların iş gücü arzı ile talebini karşılıklı çıkarlarla buluşturmayı ve işsizliği azaltmayı hedeflediğini belirterek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Konuşmalardan sonra protokol tarafından, açılış kurdelesinin kesiminin ardından fuarda açılan standlar gezildi.




Resim
Ek Resimler
Bu içerik 22.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 620 kez okundu.