Kosovalı Bakan Onuruna Yüksekokulumuzda Konser Verildi

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası 16 Aralık 2015 tarihinde Uzunköprü Belediyesi katkıları ile  Kosova Cumhuriyeti Diyalog Bakanı Dr. Edita Tahiri onuruna Uzunköprü Merkez Yerleşkesi  Ersan Kocaman Konferans Salonu’nda bir konser verdi. Konsere Kosova Cumhuriyeti Diyalog Bakanı Dr. Edita Tahiri, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erol Çakır, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Şefliğini Prof. Aminbay Sapayev’in yaptığı Balkan Senfoni Orkestrası repertuarında yerli ve yabancı eserlere yer verdi.

Konserden sonra konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Balkan Senfoni Orkestrası’nın konserlerine Edirne’nin ilçelerinde de süreceğini belirterek konsere gösterilen ilgiden memnun olduğunu ve orkestranın çaldığı eserlerin insanı hem eğlendirdiğini hem de duygulandırdığını dile getirdi.

Kosova Devlet Bakanı Edita Tahiri de Uzunköprü'de bulunmaktan ve konseri dinlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye ve Kosova ilişkilerinin iyi şekilde devam ettiğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen ve Bakan Dr. Edita Tahiri, konuşmaların ardından şef Prof.  Sapayev'e günün anısına çiçek ile plaket verdi.
Ek Resimler
Bu içerik 21.12.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 771 kez okundu.